Boldog hal – elégedett fogyasztó
Jöjjön el a HappyFish projekt zárókonferenciájára, amelyet október 3-án tartanak Gödöllőn.
Boldog hal-elégedett fogyasztó: avagy a HAPPYFISH projekt környezet- és élelmiszerbiztonsági eredményei a pontytermékvonalon címmel rendezik meg az „Új kockázatkezelési modellrendszer fejlesztése a víz- és élelmiszer-biztonság növelése érdekében a haltermékvonalon” címet viselő, röviden csak Happy Fish-nek nevezett projekt zárókonferenciáját.
A konzorciumot alkotó WESSLING Hungary Kft. független vizsgálólaboratórium (a konzorcium vezetője), a Szent István Egyetem Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézete, valamint Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszéke, illetve a The Fishmarket Kft. és az SKC Consulting Kft. munkatársai közel három éven át dolgoztak a minőségi halhús kritériumainak leírásán, a halhús minőségét befolyásoló anyagok meghatározásán - tótól az asztalig. A pályázat nem csak az élelmiszer-biztonság területén jelent fontos lépést (itthon és külföldön egyaránt), hanem az egészségmegőrzésben is jelentős szerepet játszó halfogyasztás növeléséhez is jelentősen hozzájárulhat, társadalmilag és gazdaságilag is kedvező folyamatokat generálva.
A jelentős, közel másfél milliárd forint támogatással megvalósuló hazai kutatás eredményeit bemutató szakmai napot az Agrárminisztérium illetékesei és a Szent István Egyetem vezetői nyitják meg, az élelmiszer-biztonsági eredményekről a WESSLING Hungary kft. munkatársai is beszámolnak.
A részletes program innen letölthető.
REGISZTRÁCIÓ